Szerzői est a Nádor teremben

Mikor?

2019/04/05    
19:00 - 21:30

Hol?

Nádor terem
Ajtósi Dürer sor 39, Budapest

Esemény

A szerzői est vendégmuzsikusai:
Bernáth Orsolya, hegedű

2004-ben diplomázott Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, hegedűművész szakon.
Tanárai Kovács Dénes, Csontha András és Botvay Karoly voltak.
2000-ben Budapesten szerzett kamaraművész diplomát a Zeneművészeti főiskolán. Szakmai tapasztalataim:
2000-2002 -Budafoki Dohnányi Ernő Szimfónikus Zenekar , szekund szólamvezető
2002-2005 – Magyar Állami Operaház,első hegedű
Weiner – Szász Kamarazenekar, első hegedű szólamvezető
Solti György Kamarazenekar, első hegedű
Budapesti Vonósok Kamarazenekar, első, és második hegedű
Jelenleg a Concerto Budapest Szimfónikus Zenekarban, és a Weiner – Szász Kamaraszimfónikusoknál játszik állandó jelleggel.
Rendszeres résztvevője a következő együttesek projektjeinek:
Nemzeti Filharmónikus Zenekar, első hegedű
Székesfehèrvári Szimfónikus Zenekar – koncertmester, szekund szólamvezető Danubia Szimfónikus zenekar -szekund szólamvezető

 

Somogyi Péter, hegedű

 

 

 

Kaszanyitzky András, cselló

1975-ben született Berettyóújfaluban. Szülei zenetanárok, zenei környezetben nőtt fel. Tíz évig Debrecenben tanult, majd Budapesten, a Zeneakadémián végzett, s azóta itt is él. Szabadúszóként sokféle formációban és stílusban játszik. Jelenleg főleg a Budapesti Vonósok kamarazenekar, az Óbudai Danubia szimfonikus Zenekar, az Ábrahám Consort, a Haydn Barytontrio Budapest, a Hungarian Studio Orchestra és a Madách Színház zenekarának tagjaként dolgozik.
Két lánya és egy fia van. Hobbijai a programozás, a matematika és a családfakutatás.
Matematikai tevékenységei http://haydnbarytontrio.hu

 

Thurzó Zoltán, zongora

Thurzó Zoltán zongoraművész, 1983. január 13-án született Nagyváradon.

Zenei tanulmányait öt évesen kezdte el szülővárosában, Schmidt Magda zongoratanárnő irányításával. Egy évvel később (1989. június 4-én) már nyilvános zongorahangversenyen szerepel. 2001-ben a nagyváradi Zeneművészeti Líceumban, Ridzyk Gyöngyi nagyváradi zeneszerzőnő/zongoratanárnő, és Pallagi Ildikó zongoratanárnő tanítványaként végzett. Még ugyanabban az évben sikeres felvételit tett a Nagyváradi Állami Egyetem zongora szakára, ahol Pârvănescu Lucia valamint Badea-Ficuţ Nicoleta irányították szakmai munkáját, fejlődését. 2006-ban zongoraművész/zongoratanári diplomát szerzett – Badea-Ficuţ Nicoleta növendékeként.

A tanulmányi időszak alatt, s azt követően is rendszeresen koncertező előadóművész Nagyváradon, úgy mint más romániai városban, valamint külföldön. Korosztályában az egyik legaktívabb zongoraművész.

Szólistaként, és kamaramuzsikusként is elismert a zenei teljesítménye, lendülete, hozzáállása. Eddigi fellépéseinek száma megközelíti az 1000-et. Sok rangos verseny győztese, díjazottja.

2006-ban és 2007-ben a nagyváradi Polgármesteri Hivatal Kiválósági díjra jelölte a „Fiatal Művészek” kategóriában. 2012. január 22-én, a Magyar kultúra napján, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Magyar Kultúra díjjal tüntette ki teljesítménye elismeréseként.
http://thurzozoltan.com