Ha Komoly:


Alapfokon zongorázni és hegedülni tanult Budapesten. Középfokon brácsázni tanult Miskolcon Fejérvári János keze alatt. Egyetemi tanulmányait a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte, ahol tanárai Nagy Sándor, Konrád György, Pongrácz Gábor voltak. Zenekari tanulmányait Mihály Andrásnál, kamarazenét Devich Sándor, Rados Ferenc, Gulyás Márta, Németh Géza, Devich János, Láng István, művésztanároknál tanult.

Brácsaművész és tanári diplomáját 1993-ban szerezte meg.

Verseny eredményei: 1988, Országos Bárcsaverseny I. helyezett, 1990 Cremona, nemzetközi vonósnégyes verseny különdíj.

1989 óta az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagja, brácsa szólamvezetője.

1996-tól 2001-ig a Budapesti Fesztivál Zenekarban, 2001-től a Nemzeti Filharmonikus Zenekarban brácsázik.

2001-ben művészbarátaival megalapítja a Bécsben működő Esterházy Ensemble  baryton triót, ahol korabeli hangszereken, historikus stílusban dolgozzák fel, adják elő koncerten és veszik lemezre a barytontrióra írt irodalmat.
Ezzel az együttessel a világon elsőként rögzítette J. Haydn összes barytontrióját, és minden barytonra írt művét. A 21 lemezes összkiadás része a 2009-es Haydn évre a Brilliant Classics által megjelentetett HAYDN Edition-nak. Ezenkívül lemezre vettek egy J. Haydn és egy Tomassini barytontrió válogatást. 2011-ben készült el az új A. Lidl CD-jük. Olaszországi kamarazenei kurzusokon tanár.

2011-től szólóbrácsása a

Savaria Barokk Zenekarnak

banduk©2014

Ha KÖNNYŰ:


Egészen kis kora óta közel áll a könnyű zenéhez. Szülei keresztyén dalainak felvételein a dobot, és a dobgépet kezelte. Középiskolában basszusgitáron, és szólógitáron játszott közönsége előtt.

Gyermekkorától énekel a testvéreivel.  Az a cappella előadási stílus könnyűzenei ágát ők tették ismerté, elfogadottá Magyarországon.

A Bolyki Brothers (akkoriban Bolyk’ Boys Band néven futott) első nyilvános fellépése Német országban volt 1985-ben. A 90-es évek elején egyetemi bibliaklubokba léptek fel, majd Németországban turnéztak éveken át.  A 2000-ben tartott zeneakadémiai koncertjük áttörést jelentett, és azóta várt fellépői a nagy fesztiváloknak, ill. önálló koncertjeik rendszeresek.

The Fruit Of The Spirit című albumuk meglepetést keltett zenei kifinomultságával és humorával. Bolyki András a CD szövegeinek gondozása mellett, saját dalaival is gazdagította az albumot.

Ismert és elismert zenészek,  vendégelőadók hosszú sora áll azon a listán, akikkel együtt szerepeltek.

Könnyűzenei útjuk közreműködőként CD-k sokaságán követhető nyomon.

Nemzetközi karrierjük impozáns.

2005-ben a Graz-i nemzetközi a cappella versenyen egy I. egy II. és két közönségdíjat is nyertek.

A POWER című 2009-es CD-jük címadó dalát Bolyki András jegyzi.

A Bolyki Karácsony című albumon jelent meg a József Altatója című dala.

Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla és Balázs Elemér társaságában a MÜPA-ban adtak nagysikerű crossover koncertet.

2011-ben a Pécsi Pannonfilharmónikus, és a Miskolci Szimfonikus zenekarra írott, és közösen előadott műsorukat is hallhatta a közönség.

“Életemet a Megváltó rajzolja.

Szeretném, ha Te is Őt látnád gondolataim és szavaim mögött, amikor találkozunk és egy jót beszélgetünk, vagy amikor zenémet, vagy szövegeimet értelmezed.

Ha nem a Szentírás állna világlátásom fókuszában, már régen összezavarodtam volna ezekben a furcsa időkben.

Életem rajza Jézus Krisztus ötlete volt, és egyre jobba látom, hogy nagyon jól van ez így,

...én csak ronthatnék rajta.”